Wrevel bij onafhankelijke partijen

Landelijke partijen kapen verkiezingen provincies

Het platform van de Onafhankelijk SenaatsFractie (OSF) geeft in een reactie op de berichtgevingen rondom de verkiezingen voor provinciale staten aan het vreemd en onterecht te vinden dat vrijwel alleen gekeken wordt naar partijen die in de Tweede Kamer zitten. De OSF, die sinds 1999 in de Eerste Kamer vertegenwoordigd is, wordt door de landelijke media buitenspel gezet. Bernard Minderhoud, beoogd lijsttrekker van de OSF, vindt dit een niet te rechtvaardigen journalistieke keuze. “Door de OSF buiten de media debatten te houden wordt het democratisch proces gefrustreerd.”

Lokaal
De debatten zouden veel meer over de verkiezingen in de provincies moeten gaan. Minderhoud; “Het gaat hier om wat de inwoner van een bepaalde provincie de komende vier jaar graag wenst in de directe leefomgeving. Dit is iets waar de lokale onafhankelijke politieke partijen veel gevoel bij hebben. Deze partijen waren bij de verkiezingen van de gemeente goed voor 34% van de stemmen.”

De onafhankelijke partijen in de provincies zijn samen verenigd in het platform OSF. Op hun beurt zijn die provinciale partijen weer een platform voor de lokale partijen in hun provincie.

Bernard Minderhoud is verbaasd dat er door de media geen ruimte wordt geboden voor deze partijen. “Het lijkt wel alsof de verkiezingen van de provincie een krachtmeting is van Tweede Kamer leden. Wat weten de heren en dames over de provinciale punten? De provincie gaat niet over koopkracht plaatjes en het klimaat akkoord. Op deze manier kapen ze de democratie en zal het vertrouwen on de politiek verder afnemen.”

Verandering
De OSF doet daarom een beroep op de media in Nederland om de inwoners niet langer in de kou te laten staan. De komende verkiezingen gaan over de provincie. Pas op de tweede plaats kiezen de statenleden straks een nieuwe Eerste Kamer. Maar de politieke discussie over de grote onderwerpen vindt niet in de Eerste Kamer plaats, dat gebeurt in de Tweede Kamer.

Dus zouden de media veel meer moeite moeten doen om de provincie in te trekken om daar te horen wat er speelt. En dus stoppen met het door gemakzucht ingegeven uitnodigen van Haagse politici in Haagse TV studio’s.

OSF
De OSF is opgericht op 22 maart 1999 en is sindsdien vertegenwoordigd in de Eerste Kamer. Momenteel heeft de OSF één zetel in de Senaat.

Op 20 maart doen de volgende leden van de OSF mee aan de verkiezingen
- Ouderen Partij Noord-Holland
- Lokale Partijen Zuid-Holland
- Partij voor Zeeland
- U26 gemeenten (Utrecht)
- Lokaal Brabant
- Lokaal-Limburg
- Lokale Partijen Gelderland
- Sterk Lokaal (Drenthe)
- Groninger Belang
- Fryske Nasjonale Partij
- Provinciaal Belang Friesland

De leden van het platform OSF voeren zelfstandig campagne in hun provincie en gezamenlijk campagne via de landelijke radio en tv (zendtijd politieke partijen) en via de regionale rtv zenders.

Locomotie Aboneer je nu!

Blijf ook op de hoogte van de ontwikkelingen van de onafhankelijke politiek.
Abonneer je nu en ontvang Locomotie levenslang gratis in de bus.