Bernard A. Minderhoud uit Nootdorp

Beoogd lijsttrekker Onafhankelijke SenaatsFractie

De 44 jarige Bernard A. Minderhoud uit Nootdorp is door het bestuur van de Onafhankelijke SenaatsFractie (OSF) voorgedragen als lijsttrekker voor de Eerste Kamer verkiezingen.
Momenteel is Hendrik ten Hoeve de OSF Senator. Na drie periodes vindt deze het tijd voor een opvolger, vandaar dat de leden van het OSF platform in maart een nieuwe lijsttrekker kiezen.

De concept lijstvolgorde ziet er als volgt uit:

1 Bernard Minderhoud (Nootdorp) Zuid-Holland / LPZH  
2 Ton Raven (Geleen) Limburg / Lokaal-Limburg  
3 Gerben Gerbrandy (Gauw) Friesland / FNP  
4 Jeff Leever (Wieringerwerf) Noord-Holland / OPNH  
5 Henk Jan Schmaal (Stadskanaal) Groningen / Groninger Belang  
6 John van Gorp (Tilburg) Noord Brabant / Lokaal Brabant  
7 Roy Luca (Zeist) Utrecht / U26 gemeenten

 


De Onafhankelijke SenaatsFractie (OSF) is een platform van onafhankelijke politieke partijen. Die provinciale partijen werken samen in de OSF, delen ervaringen en werken samen aan de toekomst van de onafhankelijke politiek in Nederland. Daarnaast zijn de onafhankelijke partijen onder de naam OSF vertegenwoordigd in de Eerste Kamer.

Op 20 maart doen de volgende leden van de OSF mee aan de verkiezingen:
Ouderen Partij Noord-Holland
Lokale Partijen Zuid-Holland
Partij voor Zeeland
U26 gemeenten (Utrecht)
Lokaal Brabant
Lokaal-Limburg
Lokale Partijen Gelderland
Sterk Lokaal (Drenthe)
Groninger Belang
Fryske Nasjonale Partij
Provinciaal Belang Friesland

De leden van het platform OSF voeren zelfstandig campagne in hun provincie en gezamenlijk campagne via de landelijke radio en tv (zendtijd politieke partijen) en via de regionale rtv zenders.

De onafhankelijke politiek speelt een steeds belangrijkere rol in Nederland. Bij de laatste verkiezingen voor de gemeenteraden stemde liefst 34% van de kiezers op een lokale partij. De OSF probeert dit te vertalen richting de provincies, door zoveel mogelijk kiezers te motiveren om ook op provinciaal niveau lokaal te stemmen. Omdat de leden van de provinciale staten de leden van de Eerste Kamer kiezen kan de OSF ook hier een belangrijkere stem verkrijgen.

Momenteel beschikken de leden van de OSF over 1 gedeputeerde (Friesland) en 14 Statenleden. De platformleden U26 gemeenten (Utrecht) en Lokale Partijen Zuid-Holland doen voor het eerst mee aan de PS-verkiezingen onder de OSF vlag.

Vaste waarde De OSF is opgericht op 22 maart 1999 en is sindsdien vertegenwoordigd in de Eerste Kamer. Momenteel heeft de OSF één zetel in de Senaat.

De OSF werkt met bezieling aan de toekomst van Nederland. Wij geven ruimte aan ingenieuze oplossingen voor de economische, technologische en maatschappelijke problemen van ons land. In onze visie willen wij de rol van de overheid aanpassen aan de veranderende samenleving. In een overheid die vooral voorwaarden schept en voor het overige voldoende ruimte biedt aan burgers.

CV Bernard A. Minderhoud

Geboren op 2 februari 1975 in Leonberg (D).. Woonachtig in Nootdorp. Gehuwd, twee dochters.

Verbonden aan Lokale Partijen Zuid-Holland (LPZH) waar hij lijsttrekker is bij de komende verkiezingen voor provinciale staten.

Zelfstandig ondernemer, interim manager in publiek en privaat domein, sterk in P&O vraagstukken en veranderprocessen.

Van 2014-2017 wethouder in Pijnacker-Nootdorp, momenteel raadslid namens Gemeentebelangen.

Daarnaast vrijwilliger bij o.a. hockeyclub. Zijn hobby’s zijn koken, watersport, skiën, tennis en golf.

Locomotie Aboneer je nu!

Blijf ook op de hoogte van de ontwikkelingen van de onafhankelijke politiek.
Abonneer je nu en ontvang Locomotie levenslang gratis in de bus.