OSF zoekt per 1 april 2021 een
Stagiair(e) Eerste Kamerfractie

De OSF is een platform van onafhankelijke provinciale politieke partijen. Binnen het platform wordt samengewerkt en leert men van elkaar. Er zijn verschillen tussen de partijen, maar ook veel overeenkomsten. De provinciale partijen op hun beurt werken als platform voor lokale partijen in hun provincie. De eigen identiteit van de lokale en regionale partijen staat daarbij voorop.

Regiopolitiek
De OSF-fractie in de Eerste Kamer wordt gevoed door de provinciale partijen. Besluiten worden genomen vanuit het principe van 'Regiopolitiek'; leg de besluitvorming zo veel mogelijk bij de laagste bestuurslaag, dicht bij de burgers. De zaken die landelijk geregeld moeten worden krijgen een stem via de onafhankelijke Senaatsfractie in Den Haag, die de gedachten rondom Regiopolitiek uitdraagt. De OSF is vertegenwoordigd met 1 zetel in de Eerste Kamer. Voor algemene inhoudelijke ondersteuning van de fractie en ondersteuning bij het gebruik van sociale media zoeken wij een stagiair( e) voor 16 uur per week voor een periode van 6-9 maanden. Aanvang in nader overleg.

Taken
Als stagiair(e) bij de OSF-fractie ben je ondersteunend werkzaam, zowel organisatorisch als bij het schrijven van notities en debatteksten. Je bent algemeen inzetbaar voor vragen en levert bouwstenen voor inbrengen en schriftelijke stukken ten behoeve van het parlementaire traject. De functie wordt uitgeoefend gedurende twee dagen per week waarvan de dinsdag in Den Haag. Je fungeert als Persoonlijke Assistent (PA) van de senator.

Vereisten
Bekendheid met lokale en/ of regionale politiek strekt tot aanbeveling. Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen. Je bent leergierig, stressbestendig en flexibel en je volgt een opleiding op HBO- ofWO-niveau, waarbij nadrukkelijk geldt dat iedere studierichting (bijvoorbeeld Rechten, Economie en Politicologie) in aanmerking komt. Je hebt een brede algemene ontwikkeling, politiek heeft je interesse. Je bent proactief, zelfstandig, initiatiefrijk. Je kunt goed prioriteren: je kunt hoofd- van bijzaken onderscheiden en bent in staat om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren. Ook onder tijdsdruk werk je accuraat. Dat werkplanning en -tijden op korte termijn kunnen veranderen is voor jou geen probleem. Je studeert nog en beschikt doordeweeks over een OV-reisproduct.

Wat bieden wij?
Een inspirerende werkomgeving in het hart van de democratie, de mogelijkheid tot het opdoen van werkervaring in het parlementaire proces en de mogelijkheid om een interessant netwerk op te bouwen. Je ontvangt een stagevergoeding van € 200,- per maand.

Geïnteresseerd?
Sollicitaties (motivatie en CV) dienen uiterlijk 25 maart as. per e-mail te worden verstuurd aan OSF-fractie t.a.v. fractievoorzitter Eerste Kamerfractie (ton.raven@eerstekamer.nl).