Onze tweede gedeputeerde Wil van Pinxteren

In Friesland zijn ze er al redelijk aan gewend om een gedeputeerde te mogen leveren. Namens de FNP is Klaas Fokkinga momenteel actief in Gedeputeerde Staten. Vanaf 15 mei heeft de provincie Brabant ook een bestuurder van onafhankelijke huize. Wil van Pinxteren is de eerste gedeputeerde die namens Lokaal Brabant zitting neemt in het provinciebestuur.

Brabant
Vanaf 15 mei kent de provincie Brabant een nieuwe coalitie van VVD, Forum voor Democratie, CDA en Lokaal Brabant. Wil van Pinxteren gaat namens Lokaal Brabant aan de slag als Gedeputeerde met in zijn portefeuille vrije tijd, bestuur en veiligheid.

“Ik kijk er naar uit om mijn standpunten, dichtbij de Brabander, maximaal door te laten klinken in dit college. We zijn als Lokaal Brabant onderdeel van deze coalitie omdat we dicht bij de inwoners staan en daar heeft iedereen behoefte aan”, aldus Wil van Pinxteren (64), die woonachtig is in Haaren.

Van Pinxteren was eerder van 1995 tot en met 2002 Statenlid in Provincie Noord-Brabant en van 2002 tot en met 2018 gemeenteraadslid in zijn woonplaats Haaren. Dit combineerde hij met zijn werk als clusterdirecteur Economie en Uiterlijke verzorging bij het ROC Rijn IJssel in Arnhem. In 2019 was hij lijsttrekker voor Lokaal Brabant bij de Provinciale Staten verkiezingen. Met deze ervaren bestuurder levert Lokaal Brabant voor het eerst sinds haar oprichting in 2014 een Gedeputeerde.

Het bestuur wenst Wil van Pinxteren veel succes in de komende periode.