Esther Wiersema, Gezond Verstand Haren, stopt met Raadswerk

De fractie van Gezond Verstand Haren laat weten dat haar fractie lid mevrouw Esther Wiersema de fractie per direct zal verlaten. Mevrouw Wiersema kan haar vele werkzaamheden, waaronder de kapsalon Jos Coiffures, niet meer combineren met haar fractiewerk.

Mevrouw Wiersema is mede oprichter van Gezond Verstand Haren en zit sinds 2010 in de gemeenteraad. Zij had al eerder aangegeven na deze raadsperiode niet meer beschikbaar te zijn voor de actieve politiek.

Vanwege de mogelijke, door GVH altijd bestreden, herindeling met Groningen en Ten Boer loopt de huidige raadsperiode door tot de gemeenteraadsverkiezingen in november 2018. Het is pas na een beslissing van het parlement duidelijk of dit gemeenteraadsverkiezingen zijn voor de zelfstandige gemeente Haren of voor de nieuwe gemeente Groningen.

Fractievoorzitter Meinard Wolters: "Het is erg jammer, maar volkomen te begrijpen dat Esther na acht enerverende jaren voor zichzelf, haar gezin en haar bedrijf kiest. Ze is van onschatbare waarde geweest voor onze strijd al die jaren, maar we weten dat ze nauw betrokken blijft bij de partij en haar grote achterban.”

Partijvoorzitter Pieter Jan Jansen: "Esther heeft deze club mee helpen opbouwen en uitbouwen! Ze blijft onze oren en ogen in de samenleving van Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren. Ze zal ons blijven informeren met dat wat er leeft!"

De opengevallen plek in de fractie zal worden opgevuld door Mariska Sloot, oud wethouder en tussen 2010 en 2014 fractievoorzitter van Gezond Verstand Haren. Sloot: "Ik voel het als mijn verantwoordelijkheid naar mijn partij en de inwoners van Haren om Esther op te volgen als raadslid. Ik was tenslotte lijsttrekker in 2014 en heb met de Harenaars indertijd afgesproken hen te vertegenwoordigen toen zij op mij stemden. Ik zal de fractie met mijn kennis van Haren kunnen aanvullen en tegelijkertijd zo goed mogelijk opkomen voor de belangen van al die inwoners die tegen herindeling zijn. Daarbij is thuis zitten niks voor mij en is het raadswerk gewoon erg leuk om te doen".

De installatie zal naar verwachting in de raadsvergadering van 26 maart zijn.

Locomotie Aboneer je nu!

Blijf ook op de hoogte van de ontwikkelingen van de onafhankelijke politiek.
Abonneer je nu en ontvang Locomotie levenslang gratis in de bus.