Lokaal-Limburg voert met de boodschap 'Kies lokaal in het stemlokaal' campagne voor de vele onafhankelijke partijen in de provincie.

Gezamenlijke campagne voor lokale partijen

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen stemde een derde van alle kiezers op een lokale partij.

Geen landelijke partijlijn
Als het aan Ad Roest van Lokaal-Limburg ligt worden dat er 21 maart nog meer. "Lokale partijen hoeven zich niet te houden aan een landelijke partijlijn, maar kunnen problemen onafhankelijk aanpakken. Met alle problemen in de landelijke politiek denk ik dat lokale partijen goed gaan scoren."

Voordelen
Roest erkent dat het ook voordelen kan hebben om een landelijke partijgenoot te kunnen bellen in Den Haag bij zaken die de gemeentegrenzen overstijgen. "Dat is zo, maar wij kunnen ons ook verenigen in de provincie of via de Onafhankelijke Senaatsfractie van de Eerste Kamer. Dat gebeurt natuurlijk ook al." Lokaal-Limburg is zo'n samenwerkingsverband van onafhankelijke partijen in de provincie.

Campagne
De komende weken zullen er abri's met de oproep om lokaal te stemmen verschijnen op invalswegen en in stadscentra. Ook komt er een spot in de zendtijd voor politieke partijen en komt er busreclame. Dat laatste is normaal niet toegestaan voor politieke partijen maar kan hier wel omdat er geen reclame voor één specifieke partij wordt gemaakt.

bron: 1limburg.nl

Locomotie Aboneer je nu!

Blijf ook op de hoogte van de ontwikkelingen van de onafhankelijke politiek.
Abonneer je nu en ontvang Locomotie levenslang gratis in de bus.