Proficiat kiezers!

De Onafhankelijke SenaatsFractie (OSF) feliciteert de lokale partijen die afgelopen woensdag zetels hebben behaald. Ook tijdens deze herindelingsverkiezingen blijkt weer dat de burgers in grote getalen op lokale partijen stemmen. Zeker tijdens verkiezingen voor de gemeenteraden.

De OSF feliciteert dus niet alleen de lokale, onafhankelijk partijen, maar zeker ook de inwoners. Want onafhankelijke politiek staat voor het luisteren naar de burgers, het streven naar kleinschaligheid en de menselijke maat. De lokale, regionale en provinciale partijen die niet zijn verbonden aan een traditionele landelijke partij vormen samen de onafhankelijke politiek.

De OSF is een platform van onafhankelijke partijen en werkt van onder naar boven, met als uitgangspunt dat je zoveel mogelijk zaken in de regio moet laten beslissen. Een deel van de lokale partijen die nu hebben meegedaan aan de verkiezingen hebben geprofiteerd van de campagne Kies Lokaal die in maart 2018 breed wordt uitgezet ter ondersteuning van alle lokale partijen via streekbussen, regionale radio, landelijke tv en abri-posters.

Succes Lokalen op 22 november 2017 herindelingsverkiezingen
Bij de gemeente Leeuwarden worden Leeuwarderdeel en een deel van Littenseradiel gevoegd. De FNP behoudt 5 zetels, de overige lokale partij behaalde 3 zetels van de in totaal 39 zetels.

Súdwest-Fryslân en deel Littenseradiel vormen samen de gemeente Súdwest-Fryslân. De FNP behoudt 5 zetels, de overige lokale partijen hebben samen 4 zetels van de in totaal 37 zetels behaald.

De nieuwe gemeente Waadhoeke ontstaat uit de gemeenten Franekeradeel, Menameradiel, het Bildt en een deel van Littenseradiel. De FNP behaalde 5 zetels, de overige lokale partij 6 zetels. In totaal zijn er 29 raadszetels.

Westerwolde ontstaat uit Bellingwedde en Vlagtwedde. Gemeentebelangen behaalde 6 van de 19 zetels en is daarmee de grootste partij in de nieuwe gemeente.

Midden Groningen ontstaat uit een samenvoeging van de gemeenten Hoogezand-Sappermeer, Menterwolde en Slochteren. Gemeentebelangen behaalde 5 van de 33 zetels en een andere lokale partij behaalde 1 zetel.

Rijnwaarden en Zevenaar worden bijeen gevoegd tot de nieuwe gemeente Zevenaar. Lokaal belang is en blijft de grootste partij met 10 van de 27 zetels.

Locomotie Aboneer je nu!

Blijf ook op de hoogte van de ontwikkelingen van de onafhankelijke politiek.
Abonneer je nu en ontvang Locomotie levenslang gratis in de bus.