OSF Senator Ten Hoeve niet positief over Staatscommissie Parlementair systeem

Stiens, 20 januari - Gisteren is in de Eerste Kamer lang gedebatteerd over het eventuele nut van het instellen van een staatscommissie om de werking van het parlementair stelsel te onderzoeken.

OSF Senator Hendrik ten Hoeve kan zich niet zo goed vinden in deze formele denktank die zich vooral gaat richten op instituties. Het echte probleem zit volgens Ten Hoeve bij de burgers die zich niet meer betrokken voelen bij de politieke besluitvorming. “Zij willen gehoord worden en dat kan niet opgelost worden met een structuurcommissie. Het zou veel meer om praktische oplossingen moeten gaan. En daar is natuurlijk geen staatscommissie voor nodig.”

Uiteindelijk werd duidelijk dat een motie van VVD, D66, PvdS en SP op een meerderheid kan rekenen. Naast de staatscommissie komt dan een soort klankbordgroep.

Senator ten Hoeve beraad zich op zijn stemgedrag als de motie volgende week aan de orde komt. “Ik ben dus zeker geen voorstander, maar het is wellicht ook niet verstandig om tegen te stemmen in de wetenschap dat er een behoorlijke meerderheid is. Ik heb de stem van de onafhankelijke politiek laten horen en veel verder hoeft dit voor mij ook niet te gaan”.


Locomotie Aboneer je nu!

Blijf ook op de hoogte van de ontwikkelingen van de onafhankelijke politiek.
Abonneer je nu en ontvang Locomotie levenslang gratis in de bus.