Hendrik ten Hoeve lijsttrekker OSF

De ledenraad van de Onafhankelijke SenaatsFractie (OSF) heeft op zaterdag 23 maart haar lijsttrekker voor de verkiezingen van de Eerste Kamer gekozen. Hendrik ten Hoeve werd met overgrote meerderheid op nummer 1 gekozen, gevolgd door Jan van der Starre (2) en Mariska Sloot op plaats 3.

Onafhankelijke politiek verenigt binnen OSF

Gezien de uitkomst van de uitslag van de provinciale verkiezingen zal de OSF met een zetel in de Eerste Kamer komen. Voor Hendrik ten Hoeve betekent dit dat hij aan een derde termijn als Senator gaat beginnen. Eerder was Ten Hoeve al Senator namens de OSF van 2003 tot en met 2011.

De kandidaten werden voorgedragen door hun provinciale partijen. Hendrik ten Hoeve namens de Fryske Nasjonale Partij, Jan van der Starre namens de Ouderenpartij Noord-Holland en Mariska Sloot namens de Partij voor het Noorden.

Ten Hoeve
Hendrik ten Hoeve is woonachtig in Stiens (Friesland). Hij studeerde economie tussen 1963 en 1971 aan de Nederlandse Economische Hogeschool in Rotterdam. In 1974 begon Ten Hoeve zijn loopbaan als leraar economie en conrector aan de Christelijke Scholengemeenschap Oostergo te Dokkum. Van 1988 tot 2008 was hij daar lid van de Centrale Directie van het inmiddels geheten Dockinga College.

Ten Hoeve werd in 1975 penningmeester bij de Fryske Nasjonale Partij, maar vanaf 1976 tot 1980 verruilde hij die rol tot die van voorzitter. Van 1980 tot 1988 werd Ten Hoeve verkozen tot lid van de Provinciale Staten van Friesland. In 2003 kreeg hij bij de verkiezingen voor de Eerste Kamer één stem meer dan lijsttrekker Fons Zinken. Zodoende werd Ten Hoeve als nummer twee op de lijst met voorkeurstemmen verkozen. In 2007 werd hij herkozen. In 2011 werd door onderlinge afspraken tussen de OSF en 50Plus van Jan Nagel besloten om een 50Plus'er op de eerste plaats te zetten voor de Eerste Kamerverkiezingen van dat jaar. Kees de Lange werd zodoende de nieuwe senator voor de OSF.

Ten Hoeve trouwde in 1970 met Marrigje Lafeber. Ze hebben één dochter en twee zoons.

De OSF is een platform van onafhankelijke provinciale partijen. De partijen blijven autonoom en onafhankelijk, maar ook met elkaar verbonden. De volgende OSF leden wisten deze maand zetels in Provinciale Staten te verkrijgen;

  • De FNP in Fryslân (4 zetels)
  • Groningen Belang (3 zetels)
  • Partij voor het Noorden in Groningen (1 zetel)
  • OuderenPartij Noord-Holland (1 zetel)
  • Lokaal-Limburg (1 zetel)
  • Partij voor Zeeland (1 zetel)
  • Sterk Lokaal Drenthe (1 zetel)
Naast deze partijen zijn er nog drie onafhankelijke partijen met een zetel in Provinciale Staten, LVR in Limburg, Brabant Lokaal en Zeeland Lokaal. Met deze drie partijen wordt momenteel gesproken over een mogelijke aansluiting bij de OSF. Daarmee zouden voor het eerst alle onafhankelijke partijen in de provincies deel uitmaken van het platform voor onafhankelijke politiek OSF.
De Senaatszetel van de OSF zou hierdoor ook nog meer betekenis krijgen.

OSF
De OSF is opgericht op 22 maart 1999 en is sindsdien vertegenwoordigd in de Eerste Kamer. Momenteel heeft de OSF een zetel in de Senaat.

De OSF staat voor het scheppen van betere voorwaarden voor het functioneren van Provinciale Politieke Groeperingen (PPG’s) en de democratisering van de politieke cultuur en structuur, het uitdragen van de gedachte dat het besturen van gemeenten en provincies geschiedt door onafhankelijke lokale en regionale politieke groeperingen (en niet door afdelingen van landelijke politieke partijen).

Voor de OSF is ‘onafhankelijke politiek’ het besturen van de overheid door mensen die niet verbonden zijn aan de traditionele politieke stromingen. Onafhankelijke politiek kiest er voor om elke probleemstelling vanuit de menselijke maat te beoordelen en de besluitvorming zo dicht mogelijk bij de burgers neer te leggen, onder het motto “Decentraal en regionaal regeert beter!”.

Locomotie Aboneer je nu!

Blijf ook op de hoogte van de ontwikkelingen van de onafhankelijke politiek.
Abonneer je nu en ontvang Locomotie levenslang gratis in de bus.