FNP op werkbezoek bij regeringspartij SSW in Sleeswijk-Holstein

De FNP onderhoudt in Europees verband intensief contact met andere regionale partijen. Zo ook met de andere Frieslanden. In dat kader is er op 29 en 30 november een werkbezoek aan zusterpartij SSW in Flensburg van FNP Statenfractie, gedeputeerde Johannes Kramer en partijbestuur. De SSW was in 2008 op het Provinciehuis in Leeuwarden.

De SSW vertegenwoordigt de Deense en Friese minderheid in het deelstaatparlement, Kreisen en gemeenten van Sleeswijk-Holstein. Sinds kort zit de partij met de SPD en Grünen in de regeringscoalitie. De FNP zit op een vergelijkbare positie in de Friese coalitie. Onderdeel van het bezoek is een treffen van de Friese gedeputeerde Johannes Kramer met de SSW-minister Anke Spoorendonk. Zij heeft Cultuur, Europa en Justitie in portefúlje.

Thema's van het politieke overleg tussen SSW en FNP zijn het Cultureel Verdrag dat beide partijen graag tussen de drie Frieslanden willen sluiten, de Europese samenwerking van de regio's langs de Noordzeekust, de zeedijken, het Waddenlandschap, de trilaterale Waddenacademie, de ganzen en de Europese Interreg-projecten. Verder is de FNP te gast bij diverse instanties zoals de Gemeinsamen Rat der Südschleswigschen Organisationen, Dänische Zentralbibliotek, de Friesenrat, de Friisk Foriining van de Noord-Friezen en het Nordfriisk Instituut.

Locomotie Aboneer je nu!

Blijf ook op de hoogte van de ontwikkelingen van de onafhankelijke politiek.
Abonneer je nu en ontvang Locomotie levenslang gratis in de bus.